Politika

Dugo niko nije zadao jači udarac SDA od brata najvećeg bosanskog gazije Izeta Nanića

Nijaz Nanić, brat rahmetli Izeta Nanića, upozorio je da se ime i lik heroja odbrane BiH zloupotrebljava u predizborne svrhe.

FOTO: ARHIV
FOTO: ARHIV

Nanić je na društvenim mrežama reagovao na status književnice Elmedine Muftić iz Kaknja koja je napisala da je sretna što u svojoj izbornoj Kakanj može glasati i za Mirsada Zaimovića i za Nermina Mandru iz SDA, dok joj je na profilu stajala fotografija sa zastavom “Nanićevi Bužimljani”.

“Znam da sam se sa njima sigurno osjećala onda kad je svuda ono nas vladala nesigurnost. Sigurno su uvijek bili dio našeg naroda i sigurno da im vjerujem, jer sigurno su izbor s kojim se ne griješi. Mi smo djeca SDA, a to je sigurno da izdati nećemo”, navela je Muftić.

Na njenu objavu oštro je reagirao Nanić, kazavši kako joj se obraća kao rođeni brat rahmetli generala Izeta Nanića.

“Prvo, zamolio bih te da promijeniš svoju profilnu sliku na kojoj držiš zastavu na kojoj se nalazi lik rahmetli Izeta. Razlog mom zahtjevu je taj što lik i djelo rahmetli Izeta ne smiju biti pokriće za bilo čije lične ambicije ili ambicije grupe ljudi.

Drugo, u svome postu si navela nekoliko konstatacija koje se odnose na gospodu koju reklamiraš.Istina je da su gospoda Zajimović i Mandara, koje predstavljaš kao raju iz vremena agresije, period agresije na BiH proveli radeći na radio Kakanj.

Treće, svoj post si završila rečenicom “Mi smo djeca SDA”. Dakle, djeca SDA koja u vremenu agresije nisu bili pripadnici Armije BiH, a nakon agresije su uzeli aktivno učešće u javnim poduzećima i institucijama države. Karijera sigurna.

Četvrto, postavljam ti pitanje: Znaš li gdje su djeca rahmetli Izeta Naića, heroja oslobodilačkog rata.Ja znam: Dva sina koja je imao napustili su BiH, jer ovo je zemlja isključivo za one koji za sebe kažu “Mi smo djeca SDA, a to je sigurno da izdati nećemo”, napisao je Nanić.

Prihvati notifikacije