Region

Državljanka BiH uhapšena zbog krijumčarenja stranih državljana

Kriminalističkim istraživanjem nad državljankom Bosne i Hercegovine i hrvatskim državljaninom, utvrđeno je postojanje sumnje da iz koristoljublja prevoze strane državljane, priopćeno je u nedjelju iz PU brodsko-posavske.

FOTO: MUP RH
FOTO: MUP RH

Kako se navodi, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, su u petak, 8. marta, na području Nove Gradiške, kontrolirali osobni automobil bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka i 27-godišnju vozačicu, državljanku Bosne i Hercegovine, koja je u automobilu prevozila više stranih državljana.

Također, policijski službenici su zaustavili još jedno vozilo slavonskobrodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin koji je prevozio više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem nad državljankom Bosne i Hercegovine i hrvatskim državljaninom, utvrđeno je postojanje sumnje da iz koristoljublja prevoze strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Prema stranim državljanima je proveden postupak shodno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su osumnjičenu 27-godišnjakinju i 42-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali zatvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.