Dok ga kolege iz stranke kritikuju, Čengić se oglasio sa odmora: Objavio zanimljiv citat

SDP danas održava kongres na kojem bi trebao biti izmijenjen Statut stranke, kako bi se Nerminu Nikšiću omogućilo da na njenom čelu ostane još neko vrijeme.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Na kongresu ne učestvuje jedno od trenutno najprepoznatljivijih lica SDP-a i zastupnik ove stranke u Skupštini KS Irfan Čengić. On je uoči kongresa izjavio kako odlazi na odmor.

Komentarišući njegov izostanak Nikšić je izjavio:

-Je li vi mislite da je vrijedno da ja spominjem Irfana Čengića kao jednog u odnosu na 600 delegata, rekao je Nikšić.

Pročitajte još

Nedugo nakon toga Čengić je objavio fotografiju sa odmora na kojoj se vidi kako čita knjigu koju je napisao bivši američki predsjednik Bill Clinton, Moj život. Uz fotografiju je, citirajući upravo Clintona, objavio poruku

-Svinji možete postaviti krila, ali to ne znači da će postati orao.

Da li je ovo poruka upućena stranačkim kolegama, ili još direktnije, stranačkom šefu, ili tek jedan od omiljenih citata, Čengić će vjerovatno objasniti po povratku sa odmora.

Osim Čengića na kongresu ove stranke nije se pojavio ni Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

U samom startu Kongresa, 483 delegata glasala za održavanje unutarstranačkih izbora, 18 je bilo protiv, a devetero suzdržanih. Takođe, protiv su skidanja tačke dnevnog reda o izmjenama Statuta. Sada se treba odlučiti kada i po kojem modelu će unutarstranački izbori biti provedeni.

Prihvati notifikacije