BiH

Dodikov kabinet demantovao navode u vezi sa podnošenjem prijave za klevetu

Iz Službe predsjednika Republike Srpske demantovali su tekst koji je objavljen na portalu "Capital" u kojem tvrde da je Milorad Dodik prvi iskoristio nedavno usvojene izmjene Krivičnog zakonika i podnio krivičnu prijavu za klevetu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Iz Službe predsjednika RS-a naveli su da je riječ o gruboj neistini s ciljem dezinformisanja javnosti.

U saopštenju se ističe da su nedavno obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova da se na društvenoj mreži X pojavio izmišljeni snimak, najvjerovatnije nastao upotrebom vještačke inteligencije, navodnog Dodikovog gostovanja na Radiju Republike Srpske.

Pročitajte još

Naglasili su da je sadržaj snimka navodnog gostovanja entitetskog predsjednika apsolutno lažan, te da su MUP obavijestili kako bi bila spriječena njegova dalja reprodukcija i dijeljenje.

U saopštenju se dodaje da Služba predsjednika RS-a, kao ni sam Dodik niti su kvalifikovali djelo, niti je zatraženo od MUP-da podnosi ili ne podnosi prijavu, već da djeluje u skladu sa svojim ovlaštenjima.

“Naglašavamo da sadržaj snimka ne odgovara istini, kao što je i apsolutna neistina pisanje portala Capital da je predsjednik Dodik podnio krivičnu prijavu. Podsjećamo uredništvo i novinare navedenog portal da su u Republici Srpskoj stvoreni uslovi za objektivno i istinito informisanje, te da prilikom obavljanja svog posla njeguju visoke standarde profesionalnog, odgovornog i nepristrasnog novinarstva, a ne da iznose grube neistine”, naglašava se u saopštenju.

Prihvati notifikacije