Politika

Dodik: "Dobra je vijest što je došlo do deblokade projekta istočna interkonekcija, ali smo zabrinuti..."

Predstavnici SNSD-a na nivou BiH će biti onemogućeni da glasaju za bilo kakav projekat ukoliko bude nastavljena blokada razvojnih projekata u Republici Srpskoj, kazao je predsjednik RS-a Milorad Dodik.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Dodao je da je na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a iskazano zadovoljstvo činjenicom da je deblokiran projekat istočne gasne konekcije, ali da smatraju da će doći do blokade u Predsjedništvu BiH.

“Dobra je vijest što je došlo do deblokade projekta istočna interkonekcija ali smo zabirnuti što će doći do blokade na nivou Predsjedništva. Neshvatljivo je da dođe do blokade i ukoliko dođe do blokade predstavnici SNSD-a neće moći glasati za bilo koje projekte na nivou BiH”, rekao je Dodik

“Moraćemo naći način kako da se dalje krećemo u toj vrsti priče. Za nas je neprihvatljivo da dođe do blokade projekata na bilo kojem nivou”, napisao je Dodik na svom Twitteru.

“Izvršni komitet je razgovarao i o Berlinskom procesu, te zaključio da je problematično pitanje koje se odnosi na priznavanje dokumenata privremenih organa Prištine za legitimno kretanje na prostoru Balkana, ali da ostaje podrška pitanjima sertifikacije i priznavanja diploma i regulisanja pitanja radne snage.”

Dodao je da se povlače iz ranijih dogovora da se prihvate dokumenti privremenih organa iz Prištine iz dva dodatna razloga.“Jedan razlog je to što Njemačka pokazuje svoju aktivnost, ne uvažavajući stavove i potrebe Srpske i to najvidljivije kroz sastanak nekakvih radnih grupa koje se bave i imovinom Republike Srpske, skrnaveći tako ustavni poredak i svoje učešće zajedno sa drugim strancima. Drugi razlog je što privremeni organi Prištine na multilateralnom i regionalnom nivou uvijek u negativnom kontekstu pominju Srpsku i žele da je omalovaže. Nemamo razlog da takvoj strukturi dajemo bilo kakav legitimitet”, kazao je i najavio da će prisustvovati mitingu Aleksandra Vučića 26. maja u Beogradu.

“Skratiću planiranu posjetu nekim zemljama, te ću doći na najavljeni skup u Beograd i podržati Vučića i rukovodstvo Srbije”.

Prihvati notifikacije