Upravo zbog toga vam i donosimo recept za ovaj fantastični kolač, prenosi Magazininfo.
SASTOJCI
Čokoladni dio:
1,5 l mlijeka
200 grama pudinga od čokolade
10 kašika šećera
100 grama čokolade za kuvanje
100 grama putera
300 grama petit beurre keksa
500 grama jagoda.
Žuti fil:
5 jaja
250 grama šećera
jedna kesica vanil šećera
200 grama vanila šlag kreme
200 ml jogurta.
I još je potrebno:
dvije kesice šlag kreme.
Priprema
Čokoladni dio – mlijeko (1,3 l), šećer i čokoladu stavite da se kuhaju. Ostatak mlijeka (200 ml) sjedinite sa pudingom i sipajte u provrelo mlijeko.
Kuhajte fil dva do tri minuta, zatim sklonite sa vatre i ohladite. U ohlađenu smjesu dodajte umućen puter i sve zajedno umutite, a nakon toga dodajte i izlomljen keks. Promiješajte i sipajte u pravougaoni kalup ili dublju tepsiju (18×25 cm) i izravnajte. Preko složite jagode.
Žuti fil – jaja, šećer i vanilin šećer skuvajte na pari. Posebno umutite vanila šlag krem sa jogurtom pa sjedinite sa ohlađenim filom od jaja. Premažite preko jagoda.
Posebno umutite dvije šlag kreme prema uputstvu sa pakovanja pa premažite kolač. Ohladite prije služenja i, po želji, isječene komade kolača prelijte sosom od jagoda.