BiH

Dobročinstvo na izvoru: Udruženje Izvor dobročinstva doniralo ramazanske pakete

Udruženje Izvor dobročinstva BiH doniralo je 70 prehrambeno-higijenskih paketa korisnicima Centra za socijalni rad Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, u okviru ramazana.

FOTO: FENA/ELMA GECA
FOTO: FENA/ELMA GECA

U toj ustanovi naglašavaju da, u cilju zadovoljavanja potreba korisnika socijalne zaštite, kao i osoba kojima je usljed posebnih okolnosti potreban odgovarajući oblik socijalne zaštite, Centar za socijalni rad BPK Goražde ostvaruje saradnju sa različitim nivoima vlasti, nevladinim, vjerskim i drugim organizacijima, kao i pojedincima.

“Zahvaljujući toj saradnji, stigla je i ova donacija Udruženja Izvor dobročinstva u vidu prehrambeno-higijenskih paketa koji su podijeljeni korisnicima. Na evidenciji JU Centar za socijalni rad BPK Goražde nalazi se veliki broj osoba koje žive u veoma teškim socio-ekonomskom uslovima, a svakodnevno se obraćaju za različite vidove pomoći. Zahtjevi se najčešće odnose za pomoć u higijensko-prehrambenim artiklima i nabavci ogrijeva, jer trenutna globalna ekonomska situacija još više otežava stanje u kojem žive najranjivije kategorije” – navode u toj ustanovi, prenosi Fena.

Prihvati notifikacije