BiH

Dječak tukao djevojčicu na Bjelašnici: Majka optužuje klub, a klub "razočaran" jer su mediji objavili priču

Ivana Cvetković Bajrović je na svom Facebook profilu kroz otvoreno pismo javnosti objavila kako je na Bjelašnici devetogodišnji dječak pretukao njenu kćerku.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Majka tvrdi da je dječak djevojčicu tukao skoro pet minuta, te da njene i tvrdnje njene kćerke mogu portvrditi još najmanje tri osobe.

“Moje dijete je imalo sreću što je bila obučena i zaštićena slojevima skijaške opreme. Imala je sreću da su uz nju bila još tri bila još tri mlada člana kluba koji su poslije napadu mogli posvjedočiti. I imala je sreću da smo mi, njeni roditelji, odlučili da ćemo istjerati pravdu za svoje dijete i da nas ništa u tome neće spriječiti.”, napisala je Ivana Cvetković Bajrović.

Ona tvrdi da su u Skijaškom Klubu “Naš Tim” dobili čvrsta uvjerenja kako će počinioc biti najstrožije kažnjen, to se do sada nije dogodilo, a Bajrović tvrdi da u zataškavanju ovog događaja učestvuju upravo čelnici kluba.

Razlog tome mogla bi biti činjenica, tvrdi Bajrović, da je dječak u pitanju jedan od najboljih skijaša kluba “Naš Tim”, koji ima najviše bodova u svojoj takmičarskoj kategoriji.

Bajrović je pozvala Skijaške saveze Bosne i Hercegovine i Federacije BiH da uvedu politiku nulte tolerancije na vršnjačko nasilje, zakonodavnu vlast svih nivoa da podnese i podrži inicijativu za adresiranje vršnjačkog nasilja, a Ministarstvo obrazovanja KS da prošiti primjene odredbi “Pravilnika o načinu i obliku provođenja odgojno-obrazovne podrške i stručnog tretmana učenika u osnovnim i srednjim školama KS” na vanškloske aktivnosti.

“Kao majka djeteta žrtve vršnjačkog nasilja, sve roditelje pozivam da ni po koju cijenu ne ćute o nasilju, da ne podlegnu pritiscima okoline i da nastave da se bore za svoju djecu koja su žrtve”, napisala je Cvetković Bajrović.

U međuvremenu iz kluba za N1 tvrde da je cijeli slučaj temeljito ispitan, te da se očekuje odluka formirane komisije o tome šta sljedeće raditi.

“Dogadjaj je odmah prijavljen službenom licu koje je hitno i adekvatno reagovalo. Odmah se pristupilo utvrđivanju svih relevantnih činjenica o uzroku, načinu i posljedicama nemilog dogadjaja. Organizirani su pojedinačni i skupni sastanci, zatražene i dostavljene izjave, formirana disciplinska komisija i date preporuke upravi na konačno odlučivanje”, stav je čelnika kluba “Naš tim”, koji su razočarani što je većina medija u Bosni i Hercegovini prenijela samo jednu stranu priče, dok klub nisu kontaktirali.

Prihvati notifikacije