Region

Divljanje karlovačkom ulicom više od 160 km/h (VIDEO)

Društvenim mrežama proširila se snimka divljanja autom kroz karlovačko naselje Turanj.

FOTO: SCREENSHOT: YOUTUBE/RADIO MREŽNICA
FOTO: SCREENSHOT: YOUTUBE/RADIO MREŽNICA

Na snimci se vidi kako auto ubrzava od 137 do čak 162 km/h dok se čuje treštanje cajki.

Nije poznato kada je video nastao, ali Radio Mrežnica piše da vjerovatno nedavno zbog snijega koji se vidi uz cestu. U trenucima auto prelazi na suprotnu stranu ceste.

Mještani najavljuju protest

Stanovnici ovog naselja žale se već nekoliko godina zbog sličnih incidenata. Sada najavljuju nove proteste.

“U petom mjesecu sigurno idemo u nove prosvjede jer tolerancije više nemamo”, rekla je Nataša Lemić, predsjednica udruge Naš Turanj i jedna od predvodnica u inicijativi Obilaznica koja život znači, prenosi Dnevnik Nove TV.

Mještani su počeli protestovati kad je na pješačkom prelazu poginuo desetogodišnjak.

“Događa se svašta, prolasci kroz crveno gdje je škola, prolasci djeci ispred nogu kad se upali zeleno. To ja ne mogu shvatiti”, požalila se Lemić.

Roditelji zabrinuti za djecu

Roditelji su zabrinuti za svoju djecu: “Mora poslati poruku da je stigla u školu, bilo ujutro ili popodne”, rekla je Suzana Sabljarić.

Kamere trenutačno nema u kućištu, pa je mir jedino kad na cesti stoji policija.

“Ja opet razumijem kad su oni tu, svi upozoravaju jedan drugoga da je policija tu i naravno da nemaju što onda raditi, ali trebalo bi svako malo obilaziti”, kazala je Lemić te dodala da ona stalno obilazi ovu prometnicu.

“Sad je već stvarno otišlo predaleko, u prvom mjesecu smo imali sastanak s Hrvatskim cestama”, kazala je Lemić te dodala da je u januaru rečeno da će u aprilu sve biti gotovo, prenosi index.hr.