Politika

Cvijanović dobila ubjedljivu podršku u NSRS-u

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sjednici u Banjaluci 2/3 većinom potvrdili veto koji je pokrenula članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

FOTO: NSRS
FOTO: NSRS

Time se odbacuje zaključak Predsjedništva BIH, koji su izglasala druga dva člana Predsjedništva BIH Željko Komšić i Denis Bećirović o “eskalaciji napada Republike Srpske na odredbe Dejtonskog sporazuma i ugrožavanje ustavnopravnog poretka BiH”.

Za potvrđivanje veta Cvijanovićeve glasalo je 66 poslanika, protiv jedan, niko uzdržan. Ukupno je glasalo 67 poslanika, od 72 prisutna u sali.

Nisu usvojeni zaključci kluba poslanika PDP-a.

Ranije je predsjednik RS obrazložio zašto traži podršku za Cvijanović.

“Cilj svih napada iz Sarajeva na Republiku Srpske je imovina“, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ranije tokom posebne sjednice Narodne skupštine RS.

Istakao je da se “nalazimo u složenom trenutku”.

” Sve je usmjereno protiv Republike Srpske. Opšti napad na Republiku Srpsku udruženih bošnjačkih politika, potpomogunuti ambasadama SAD i Velike Britanije imaju za namjeru da razvlaste RS i da završe ono što su počeli 90-ih godina prošlog vijeka”, naveo je Dodik.

Prihvati notifikacije