BiH

Cikotić i Keller-Sutter razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti sigurnosti BiH i Švicarske

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić održao je danas bilateralni sastanak sa ministricom pravosuđa i policije Švicarske Karin Keller-Sutter, sa kojom je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti sigurnosti.

FOTO: MINISTARSTVO SIGURNOSTI BIH
FOTO: MINISTARSTVO SIGURNOSTI BIH

Sastanak je održan na marginama konferencije “Sarajevo Migration Dialogue” u Sarajevu na kojem učestvuju ključne osobe iz oblasti migracija, azila i upravljanja granicama iz regiona i Evropske unije.

Saradnja između BiH i Švicarske u oblasti sigurnosti ocijenjena je veoma uspješnom, a posebno u oblasti migracija i azila.

Partnerstvo u oblasti migracija između dvije države traje od 2009. godine i u proteklom periodu Švicarska je pružila značajnu pomoć u jačanju kapaciteta institucija BiH, ali i podršku ukupnom razvoju BiH.

Istaknuta je obostrana spremnost za nastavak započetog migracionog partnerstva i unapređenja saradnje dvije države u oblasti sigurnosti, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala.

Također, ministar Cikotić je zahvalio ministrici Keller-Sutter za podršku održavanju ovogodišnje konferencije “Sarajevo Migration Dialogue”, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Prihvati notifikacije