Svijet

Čelnik turskog parlamenta Kurtulmus: Nastavljamo borbu protiv terorista

Predsjednik Velike narodne skupštine Turkiye (TBMM) Numan Kurtulmus nakon terorističkog napada u Ankari izjavio je da će hrabro kao i do sada nastaviti borbu protiv terorizma.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

“Još jednom naglašavamo da uvijek stojimo uz naše herojske snage sigurnosti i institucije koje se odlučno bore protiv terorista. Naš narod i država neće dati šansu izdajničkim snagama i nastavit će borbu u jedinstvu i solidarnosti”, kazao je Kurtulmus na nalogu na društvenim mrežama.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya izjavio je ranije da su dva terorista, koji si došli manjim vozilom ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost u Ankari izvršili bombaški napad.

“Oko 9.30 sati (po lokalnom vremenu. op.a.) dvojica terorista koji su sa manjim vozilom došli ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, izvršili su bombaški napad. Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutralisan. Tokom otvorene vatre lakše su ranjena dva naša policajca. Želim brz oporavak našim herojima“, naveo je Yerlikaya.

Tužilaštvo u Ankari pokrenulo je istragu u vezi s terorističkim napadom na Generalnu direkciju policije 1. oktobra 2023. godine.

Prihvati notifikacije