Magazin

Brzo, jednostavno i neodoljivo: Najbolji recept za bakin kolač

Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji.

FOTO:  PRINTSCREEN/YOUTUBE
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Jednostavan za pripremu, ovaj kolač je savršen izbor kada želite brzu poslasticu. Karakteriše ga neutralni ukus, što ga čini idealnim za serviranje samostalno uz mlijeko, posut prah-šećerom ili u kombinaciji sa voćem, džemom, kremom ili sladoledom. Takođe, možete ga prilagoditi i u slanoj varijanti prema popularnim modifikacijama recepta.

Recept za bakin kolač je toliko jednostavan da ga može napraviti svako, pa i početnici u kuhinji. Ne treba vam ni kuhinjska vagica, već možete da koristite običnu šolju za mjerenje (oko 200 mililitara).

Sastojci:

4 jajašolja mlijekašolja uljašolja šećera4 šolje brašnakesica praška za pecivo

Priprema:

U jednu posudu razbijte jaja, pa im dodajte mlijeko, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve sastojke izmiksajte. Sipajte smjesu u aparat za bakin kolač, tj. galete i pecite dok ne porumeni.

Što kolač duže stoji, to je ukusniji, ali da bi ostao što svježiji, držite ga u kutiji s poklopcem, prenosi Magazin Novosti.