Svijet

Brutalno ubistvo: Monstrum poslao WhatsApp fotografiju s lešom

Oštra ljubomora bila je motiv za ubistvo Petre H. u Altenmarktu kod Fürstenfelda u Austriji.

FOTO: OE24
FOTO: OE24

Počinilac je u više navrata ubo u torzo kuhinjskim nožem. Zatim je poslao fotografije tijela.

Kako je ranije saopšteno, a potvrdila policija, navodni počinitelj, koji je potom naciljao pištolj, promijenio je svoj WhatsApp status prije nego što je pobjegao i podijelio slike mrtve žene. Rođaci su u nedjelju u podne obavijestili policiju.

Osumnjičeni, strastveni motociklista i brdski biciklista, za kojeg se navodi da je često volio da pije alkohol (i pritom je postajao sve ljubomorniji i nepredvidljiviji), u međuvremenu se zatvorio u svojoj garaži i upucao se prije dolaska policije.

Ovaj 55-godišnjak je policiji bio poznat, između ostalog, i zbog upravnih prekršaja – ali nije bilo prijava o nasilnim zločinima nad njegovom partnerkom.

U svakom slučaju, 18. femicid šokirao je zemlju. Po jedna žena je ubijena na svakih dvanaest dana ove godine. Prijatelji i kupci koji su prijatelji gazdarice Caféa Petzi u lokalnom tržnom centru svoju tugu objavljuju na internetu:

“Bili ste divna osoba, voljena, srdačna i uvijek s osmijehom na licu. Postigli ste mnogo u svom životu, nažalost, prerano si otišla, istrgnuta iz života. Još ne mogu da vjerujem da bi trebalo da te nema zauvijek”, piše jedan od prijatelja, prenosi oe24.

Prihvati notifikacije