Region

Bosanac ukrao specifičan Mercedes, pa uhvaćen u Njemačkoj: 'Gdje mu je pamet bila da ukrade takav automobil'

Posljednjih nekoliko dana na društvenim su se mrežama pojavile objave Maje Hribar za pomoć u pronalasku njenog ukradenog automobila.

FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH
FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH

“Ujutro, 29. marta, kada sam htjela na posao, ispred moje kuće u selu Šmartno na Savi čekalo me prazno parkirno mjesto. Ukrali su mi crveni Mercedes SLK. Bio je stvarno specifičan i s natpisima. Nikome nije sasvim jasno kako uopće mogu ukrasti tako poseban auto” kaže Maja.

Njen crveni kabriolet na haubi ima natpis ‘Count & Countess’, a sa strane ‘Countess Josephine’. S obzirom da ima naljepnice, otisak će se vidjeti i ako se prelakira (mislim). Policija je obaviještena po cijeloj Sloveniji, a traži ga i unutar EU “, napisala je Maja na Facebooku i zamolila sve da podijele bilo kakve informacije o njenom voljenom automobilu.

FOTO: FACEBOOK/MAJA HRIBAR
FOTO: FACEBOOK/MAJA HRIBAR

Očito je potraga bila uspješna, jučer ju je slovenska policija obavijestila da je njen automobil pronađen u Njemačkoj, naime u filmskoj potjeri u gradu Pidingu.

Njemački policajci su u srijedu poslijepodne na autoputu uočili automobil kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Vozio je brzinom od 160 kilometara na sat, također pretječući desnom stranom i ugrožavajući ostale vozače. Kada je primijetio policijski automobil s upaljenim svjetlima, zaustavio se i pješice pobjegao iz vozila u polje pored magistrale, prenosi GPMaljevac.

Policija ga je brzo uhvatila, utvrdili su da je Bosanac ne samo ukrao automobil, već je i vozio bez vozačke dozvole.

Dok će se kradljivac automobila suočiti sa sudijom, crveni Mercedes će biti vraćen vlasnici. “Automobil je pronađen u Njemačkoj i idemo ga uzeti”, najavila je Maja Hribar te pohvalila PP Moste na “ brzoj dojavi, a prije svega na iskrenosti i predanosti poslu ”.

Prihvati notifikacije