Bilo mu loše od mlakih gemišta: Ratoborni djedica (80) pretukao ekipu hitne pomoći

Ratoborni djedica (80) pretukao je ekipu hitne pomoći koja mu je došla pomoći nakon što mu je na seoskoj zabavi pozlilo te je pao u nesvijest.

FOTO:  INDEX VIDEO/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: INDEX VIDEO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Sve se događalo u mjestu Sjeničak Lasinjski kod Karlovca potkraj jula ove godine oko 22 sata.

Hitna je dobila poziv za intervenciju na javnom okupljanju kod centralnog krsta u selu te su dolaskom zatekli muškarca bez svijesti na oko pet metara od šatora u kojem je bila fešta, a oko njega bilo je 10-ak osoba, piše Danica.hr.

Kako mu je puls bio slab, odmah su ga stavili na nosila i unijeli u kombi hitne pomoći gdje su mu “napravili obradu, a obzirom da je osoba i dalja bila u polusvjesnom stanju, dali su mu terapiju kiseonikom i glukozom te je isti za nekih par minuta došao svijesti”.

“No, čim je došao svijesti, počeo je agresivno mahati rukama, psovati i govoriti jeb… vam mater ustašku, srest ćemo se izvan službe, prerezat ću vam vrat i slično”, ispričao je medicinski tehničar.

Bilo mu je slabo zbog mlakih gemišta

Drugi medicinski tehničar je rekao da su morali pozvati policiju zbog svoje sigurnosti, a napadač je tokom istrage rekao da se baš i ne sjeća što se te noći tačno dogodilo.

“Ne sjećam se ni da mi je pozlilo, već samo da me je neko pitao da li sam vakcinisan protiv korone. Sjećam se da i sam bio na Krstu gdje je bilo puno ljudi i nešto se slavilo. Popio sam dva ili tri, četiri gemišta koji su bili jako mlaki pa mi je zato pozlilo”, ispričao je.

Tvrdi kako se ne sjeća da je pao u nesvijest, već samo da se probudio u bolnici, a ako je istina ovo što se navodi u optužnici, tada se stidi sam sebe.

Prihvati notifikacije