BiH

Počinju radovi na sanaciji klizišta na dijelu M-17, saobraćaj obustavljen kod Sanskog Mosta i Neuma

Za danas je najavljen početak radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic ( u dužini od cca 100m), zbog čega će saobraćaj biti regulisan semaforima-naizmjenično propuštanje vozila.

FOTO: BIHAMK
FOTO: BIHAMK
Ilustracija

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Od danas se zabranjuje saobraćaj vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na mostu na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravat će se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz BIHAMK-a.