Sarajevo

BH POVORKA PONOSA Zamjenica gradonačelnice Sarajeva: U ličnom sam svojstvu Grad Sarajevo ne želi dati podršku

Današnjoj petoj BH Povorci ponosa prisustvuje i zamjenica gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić - Anja Margetić.

Anja Margetić
FOTO: N1

Margetić je istakla da je zadovoljna što sve protiče u najboljem redu navodeći da su danas Sarajlije pokazale svoju solidarnost sa ovom marginaliziranom grupom.

“Danas ne šetamo samo za LGBTQI+ populaciju, već i za sve ostale marginalizovane grupe kojih je jako puno”, dodala je.

Učesnici pete BH Povorke ponosa započeli šetnju do Narodnog pozorišta u Sarajevu

S obzirom na to da se Povorka ponosa održava samo u Sarajevu, a ne u drugim bh. gradovima pitali smo je kako to komentariše.

“Pa ni u Sarajevu od zvaničnih institucija Grada nemate zvaničnu podršku i mislim da ne predstoji ništa drugo nego borba za slobodu i za ista prava. Nadamo se da će ovi hrabri ljudi nastaviti i prenijeti Paradu ponosa i u druge gradove. Polako, ali vremenom će se to sigurno desiti jer mi u Sarajevu govorimo da smo evropski grad pa nemojmo samo pričati već to trebamo i pokazati kao naprimjer danas”, istakla je Margetić.

Naglasila je da je na početku mandata nastojala da se izbori za to da Grad Sarajevo da podršku za održavanje BH Parade ponosa.

“Gradonačelnica da da podršku i nažalost nisam naišla podršku. Mogu biti samo u ličnom svojstvu i dati svoju podršku”, poručila je Margetić koja je šetala zajedno sa učesnicima pete BH Parade ponosa.