Kultura

Berberović - Dizdarević i Magoda: Podrška radu Muzeja 'Alija Izetbegović'

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda protekle sedmice sastao se s direktoricom JU Muzej "Alija Izetbegović" Nađom Berberović - Dizdarević.

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

Berberović-Dizdarević je ovom prilikom Magodu upoznala s aktivnostima i projektima Muzeja, posebno ističući značaj njegovanja i promocije djela, rada i doprinosa prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u historiji naše zemlje.

Magoda pohvalio je opredjeljenost Muzeja da radi na jačanju izdavačke djelatnosti, povezivanja s kulturnim i obrazovnim ustanovama, te da uz promociju rada Alije Izebegovića, radi i na projektima koji njeguju kulturne vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Prilikom susreta direktorica Berberović-Dizdarević poklonila je Magodi komplet izabranih djela Alije Izebegovića, te uručila zahvalnicu za podršku i doprinos organizaciji svečane Akademije u povodu obilježavanja dvadesete godišnjice smrti Alije Izetbegovića, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Akademija je održana 19. oktobra u Narodnom pozorištu u Sarajevu u ogranizaciji JU Muzej “Alija Izetbegović” i Fondacije “Alija Izetbegović”.

Prihvati notifikacije