Sarajevo

Magoda ugostio predstavnice Kraljevskog teniskog kluba 'Barcelona 1899' i TK 'Tenis Pro 1996'

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda ugostio je danas predstavnice Kraljevskog teniskog kluba "Barcelona 1899" Bertu Tintore, izaslanicu gradonačelnika Barcelone i kćerku pokojnog Juan Maria Tintorea, počasnog građanina Grada Sarajeva i Soniu Roig, potpredsjednicu Kraljevskog teniskog kluba RTC Barcelona 1899.

FOTO: SLUŽBA ZA PROTOKOL I PRESS KANTONA SARAJEVO
FOTO: SLUŽBA ZA PROTOKOL I PRESS KANTONA SARAJEVO

U Sarajevu borave povodom održavanja 27. međunarodnog teniskog turnira “Open RCT Barcelona 1899 Sarajevo 2023 – Memorijal Namik Terzimehić – Juan Antonio Samaran – Juan Maria Tintore”.

Magoda je isakazao zahvalnost i dobrodošlicu gošćama iz Barcelone, te naglasio da će resorno ministarstvo uvijek podržavati ovu važnu sportsku manifestaciju za Kanton Sarajevo, kao i za Bosnu i Hercegovinu. Turnir je jedan od najboljih teniskih turnira za juniore u Evropi. Čast nam je podržavati organizaciju ovog takmičenja, kao i naše prijatelje iz Barcelone. Sport ima univerzalan jezik i jedan je od najboljih ambasadora svake države. Ovo je i turistička promocija Sarajeva i BiH, te želim da mlade teniserke i teniseri ponesu lijepe slike i uspomene iz našeg grada – kazao je Magoda.

Izaslanica gradonačelnika Barcelone Berta Tintore rekla je kako u Sarajevu boravi treći put, gdje je, kako je naglasila, uvijek srdačno dočekaju. Ovaj teniski turnir je izgradio ozbiljan renome u teniskom sportu. Zahvalna sam na organizaciji i gostoprimstvu, kao i podršci koju nam pružate. Drago mi je da mladi ljudi stvaraju nova prijateljstva s vršnjacima iz Barcelone i ostalih evropskih gradova. Posebno me raduje što gajimo tradicionalno prijateljstvo između Sarajeva i Barcelone – dva olimpijska grada – rekla je Tintore.

Ovogodišnji 27. međunarodni teniski turnir za teniserke i tenisere do 16 godina “Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2023”, prve kategorije, iz kalendara Tennis Europe, ulazi u završnu fazu, te su finalni mečevi na programu 26. augusta 2023. godine, s početkom u 10.00 sati na terenima CSR Koševo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Prihvati notifikacije