Politika

Bećirović: Državnu imovinu definisati zakonom BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović u saopćenju za javnost istakao je da je Ustavni sud prihvatio njegovu apelaciju te je Zakon o nepokretnoj imovini RS privremenom mjerom Ustavnog suda BiH stavljen van pravne snage.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Bećirović ističe da je svojim potezom pokazao da odgovornim, ozbiljnim i pravovremenim potezima će zaštititi interese države Bosne i Hercegovine.

“Održana sjednica u iznimno kratkom roku i odluka Ustavnog suda BiH potvrdili su ispravnost pristupa člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i njegovog pravnog tima, uprkos malicioznosti i neozbiljnosti onih koji su prethodnih dana plasirali seriju špekulacija, poluinformacija i netačnih navoda”, naveo je Bećirović.

Također, Bećirović još jednom naglašava da državna imovina Bosne i Hercegovine pripada državi i da će na svaki pokušaj neustavnog i nezakonitog djelovanja nižih nivoa vlasti djelovati odlučno.

“Bosna i Hercegovina ima isključivu nadležnost da putem odluka nadležnih državnih organa uređuje sva pitanja koja su vezana za državnu imovinu i da entiteti te odluke moraju poštovati”, istakao je Bećirović.

Prihvati notifikacije