BiH

Autoput od Vlakova do Bradine neće se naplaćivati do 30. oktobra, evo zbog čega

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Vlada FBiH je Autocestama Federacije BiH dala saglasnost za privremenu obustavu naplate cestarine na autocesti na dionici od Vlakova do Bradine u periodu od 23. septembra do 30. oktobra.

FOTO: FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Za realizaciju ove Odluke zadužene su Autoceste FBiH.

Kako je obrazloženo, na sastanku održanom 19. septembra dostavljena je i prezentirana informacija o potrebi zatvaranja magistralne ceste M-17 na dionici Tarčin – Bradina za sva motorna vozila koja su u tranzitnom prometu, zbog njene sanacije nakon izgradnje dionice autoceste Tarčin – Ivan, uz napomenu da je završena ova dionica autoceste do Bradine.

“Kako se radi o izrazito prometnoj dionici magistralne ceste, a kontinuiran saobraćaj nije moguće osigurati preusmjeravanjem prometa na jednu traku, bila je neophodna privremena obustava saobraćaja na ovom dijelu magistralne ceste, te privremeno preusmjeravanje tranzitnog saobraćaja na novoizgrađenu dionicu autoceste Tarčin-lvan. Istovremeno, za lokalno stanovništvo bi bio osiguran saobraćaj na magistralnoj cesti”, kazali su iz Vlade FBiH.

Stoga je jedan od zaključaka sastanka bio da je, budući da ne postoji alternativno rješenje odvijanja saobraćaja bez naplate cestarine, bilo je potrebno donijeti odluku o privremenoj obustavi – suspenziji naplate cestarine od Vlakova do Bradine.

Prihvati notifikacije