Sarajevo

Ambasada Republike Indonezije u Sarajevu organizira Indonesia Weekend Festival

Ambasada Republike Indonezije u Sarajevu s radošću najavljuje Indonesia Weekend Festival, koji će biti održan od 27. do 29. juna.

FOTO: ARHIV FENA
FOTO: ARHIV FENA

Ovaj živopisni događaj koji slavi prijateljstvo i kulturnu razmjenu, bit će održan u dvorištu Aria Mall-a, Trg Djece, Sarajeva 1, od 10.00 do 20.00 sati.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Festival će obuhvatiti umjetničke i kulturne nastupe, interaktivne igre, autentičnu indonezijsku kuhinju, ručne radove, promociju indonezijskih potrošačkih proizvoda i turističkih destinacija.

Festival će također uključivati degustaciju popularnih indonezijskih proizvoda poput slatkiša, keksa od kafe i instant rezanaca Indomie. Tokom događaja, indonezijska poznata kafa također će se naći kako bi dodatno obogatila ovu svečanost.

Tokom trajanja Indonesia Weekend Festivala, ambasada će također organizirati “Sarajevo Coffee Festival 2024” i pozvati posjetitelje da kušaju svježe pripremljenu kafu koju su spremali bosanski kafe majstori.

Ambasada želi da događaj poveća svijest i znanje ljudi o Indoneziji i njenom potencijalu.

Tokom festivala bit će organizirane sesije koje će pozvati publiku da se interaktivno upozna s indonezijskim tradicionalnim igrama, te da uživa u indonezijskim umjetničkim i kulturnim performansima, kao i u autentičnoj indonezijskoj kuhinji.

Festival je odraz dobre volje indonezijskog naroda za jačanje veza s narodom Bosne i Hercegovine.

Ambasada s velikom nadom očekuje da će događaj služiti kao podsticaj za razvoj i unapređenje međuljudskih interakcija. Ambasada Indonezije u Sarajevu smatra ovo bitnim ciljem i planira da Indonesia Weekend Festival postane tradicionalni događaj na godišnjem nivou, saopćeno je iz Ambasade Republike Indonezije u BiH.