Jet set

Alen Hrbinić pred sarajevski koncert: Jedva čekam petak i da izađem na binu

Alen Hrbinić je sa bendom posljednjih dana intenzivno radio na pripremi repertoara za sarajevski koncert.

FOTO: ALEN HRBINIĆ
FOTO: ALEN HRBINIĆ

Naš pjevač će u petak, 6. oktobra, nastupiti u klubu „Cinemas“ (bivša Sloga), a početak svirke je zakazan za 21 sat. Na bini popularnog sarajevskog okupljališta pored Hrbinića bit će bend koji čine Lordan Muzaferija, Sayid Rezić, Boris Šikuljak i Ismet Ćosić.

– Uvijek je najteže pjevati u svom gradu i pred sarajevskom publikom. Imam tremu, ali pozitivnu, i jedva čekam da izađem na binu. Muzika je moj život i velika ljubav i mislim da se to vidi u mojim pjesmama. Ovo mi je najvažniji koncert u karijeri i sigurno da ću dugo pamtiti 6. oktobar 2023. godine. Pripremili smo zanimljiv repertoar sa energičnim pjesmama. Petak je idealan dan za koncert i nadam se da se vidimo u klubu “Cinemas” u što većem broju – kaže Hrbinić.

Alen je nedavno sa pjesmom “Noćima” na Ohridfestu – Ohridski Trubaduri osvojio nagradu stručnog žirija, a nakon sarajevskog koncerta nastavlja raditi na novom albumu.

– Već sam objavio 4-5 pjesama sa spotovima sa novog albuma i sada ćemo to u narednom periodu lijepo zaokružiti. Nisam još siguran da li će album biti objavljen krajem ove ili početkom naredne godine – kaže naš pjevač.

Pored festivala na Ohridu, Hrbinić je učestvovao i na ovogodišnjem izdanju CMC festivala, koji se održavao u Vodicama u Hrvatskoj, gdje je izveo “Broj bez imena”, pjesmu koju potpisuje Faruk Buljubašić Fayo. Koncert u klubu “Cinemas” će na najljepši način zaokružiti uspješnu muzičku godinu za Alena.

Prihvati notifikacije