Magazin

VIDEO Aleksandra Prijović pjeva pjesmu koja krije mračnu tajnu: Zašto se ubio pjevač Dušan Kostić?

Aleksandra Prijović često uživo izvodi pjesmu „Sačuvaj tajnu, ljubavi moja“, a jedna tužna priča krije se iza života pjevača koji ju je otpjevao u originalu.

FOTO: ALEKSANDRA PRIJOVIĆ/GRAND
FOTO: ALEKSANDRA PRIJOVIĆ/GRAND

Pjesmu je izvodio Dušan Kostić koji je izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine. Tragedija se desila na Pančevačkom mostu sa kog je pjevač skočio.

Pisalo se i da je Dušan „viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio“, prenosi grand.nova.rs.Dušanovo tijelo nikada nije pronađeno, a na licu mjesta pronađena je njegova torbica sa ličnim dokumentima. Nekoliko dana poslije samoubistva, na adresu Dušanove žene Nevenke, kao i na adresu Dušanovih roditelja, stiglo je kratko pismo:

– Mnogo vas volim, oprostite mi – pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Njegova supruga Nevenka ispričala je da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumiju.

FOTO: DUŠAN KOSTIĆ: DA LI JE NAPISAO OPROŠTAJNO PISMO/GRAND
FOTO: DUŠAN KOSTIĆ: DA LI JE NAPISAO OPROŠTAJNO PISMO/GRAND

– U cijelom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svjedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo vidio nekog čovjeka kako skače. I taj dio je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suhi, a njegovo tijelo nikada nije pronađeno – rekla je Nevenka svojevremeno.

– Kad bih pristala da pričam o Dušku, vjerovatno bi me gonila ova žena sa kojom je on živio prije nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje kćerke, shvatite me – kazala je svojevremeno gospođa Vukadinović, sigurna da „tu nisu čista posla“.Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovjek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pjevač. Dušanovo tijelo nikada nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Prema jednoj verziji, on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pjevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu.

Treća verzija pak sigurno je i najčudnija – da je Dušan sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobjegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova, prenosi Kurir.

Prihvati notifikacije