BiH

Akcija FUP-a: Pao 35-godišnjak sa 37 kilograma kanabisa

Policijski službenici FUP-a jučer su pod nadzorom Tužilaštva HNK, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhapsili osobu inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine nastanjenu u Mostaru koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. Krivičnog Zakona FBiH.

FOTO: FUP
FOTO: FUP

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni te je tom prilikom pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu (Cannabis Sativa L), kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Navedena osoba će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu HNK uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

Prihvati notifikacije