Svijet

Ajkula napala tinejdžericu, predator ubrzo postao žrtva (VIDEO)

Devetnaestogodišnju Amerikanku napala je ajkula duga više od jedan i po metar i ujela je za ruku. Ali vjerovatno nije očekivao da će žrtva uzvratiti udarac.

FOTO: @DOGADERNEGI/X/SCREENSHOOT
FOTO: @DOGADERNEGI/X/SCREENSHOOT
Ilustracija

Tinejdžerica Damiana Humphrey, koja je samo htjela uživati ​​u odmoru na moru, nije očekivala da će postati žrtva ajkule. Međutim, ni ajkula vjerovatno nije očekivala da će naići na takav “odgovor”.

Lokalna TV Fox je prenijela kako je 19-godišnja Damiana došla u Galveston na odmor na obali Atlantika, na jugozapadu američke države Teksas. “Odjednom sam pogledala u vodu i vidjela da mi je ajkula pričvršćena za ruku”, rekla je Damiana u intervjuu. “Zato sam je nekoliko puta udarila”. Zbog otpora, više od metar i po duga ajkula ubrzo joj je pustila ruku i otplivala.

Pročitajte još

“Uopšte nismo iznenađeni”, dodala je njena baka, “Damiana je jedna od najodlučnijih žena koje poznajemo”.

Njen djed je pritekao u pomoć unuci. “Vidio sam da krvari i pojurio do nje. Rekao sam joj da ne gleda u krv. Zatim smo pozvali hitnu pomoć koja je odvezla u bolnicu”. Amerikanka je tamo operisan.

@abc13houston Shark attack survivor, Damiana Humphrey, shares her experience in Galveston. #sharkattack #galvestonbeach #abc13 ♬ original sound – ABC13 Houston

“Lakše mi je jer je ajkula napala samo mene, a ne moju braću i sestre koji su bili sa mnom, tako da su svi dobro”, rekla je Damiana za televiziju.

Područje je poznato po čestom prisustvu ajkula u vodi u potrazi za hranom, ali su napadi ajkula na kupače vrlo rijetki. Blizu osam miliona turista dođe u Galveston svake godine, a napadi poput posljednjeg dešavaju se u prosjeku jednom u dvije godine ili manje, izvijestila je televizija Fox.