Politika

Adnan Šteta o novom mandatu: Završit ćemo historijske projekte koje smo pokrenuli i pokrenuti nove

Adnan Šteta, ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo danas je dobio novi mandat, tim povodom poručio je kako je zadovoljan urađenim, ali i najavio kako će se obećano i realizovati.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Mandat iza nas u Ministarstvu saobraćaja donio je velike izazove i velike projekte. Donio je neke drugačije priče za drugačiju sliku Sarajeva.

Zadovoljan sam urađenim, međutim, kako često mnogim saradnicima znam reći, uvijek može i mora bolje.Zahvalan sam na podršci koju ste mi pružili na proteklim izborima. Više od deset hiljada građanki i građana našeg kantona je dalo glas jednom ministru saobraćaja, u vremenu velikih izazova u svim sferama saobraćaja. To je velika nagrada i na to sam posebno ponosan.

U želji da opravdam vaše glasove i vašu podršku, prije par mjeseci vratio sam mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, kako bih mogao dati doprinos na bilo kojoj izvršnoj funkciji i kako bih nastavio isporučivati svoj rad svima vama.

Ta izvršna funkcija je od danas ponovo ministar saobraćaja našeg kantona. Nastavljamo. Ne mogu reći tamo gdje smo stali, jer u ovom Ministarstvu odavno nema stajanja.

Završit ćemo historijske projekte koje smo pokrenuli i pokrenut ćemo nove.Tako mora biti, jer godinama su mnoge sfere saobraćaja bile zapostavljane do te mjere da skoro ništa nije funkcionisalo. U vremenu koje dolazi ostat ću isti, nastavit ću marljivo raditi, slušat ću i čitati sve vaše prijedloge o poboljšanju prevoza i infrastrukture – kako bismo svi konačno imali stanje kakvo zaslužujemo.

Nisam ni u prošlom, neću se ni u ovom mandatu obazirati na priče onih koji bi odavno željeli da odustanem. U narednim danima podsjetit ću sve nas o rezultatima koje smo zajedno ostvarili i novim zadaćama koje nas čekaju u ovom mandatu do konačno drugačije slike Sarajeva.

Novoj Vlada Kantona Sarajevo, svojim kolegicama i kolegama želim mnogo uspjeha u radu!Drage građanke i građani Kantona Sarajevo, hvala vam na podršci, povjerenju, hvala što ste bili odlični saradnici. Kako više volim djela od riječi, neću obećavati nemoguće, međutim, jedno vam mogu obećati – neću vas iznevjeriti. Sretno nam!”, poručio je ministar Šteta.

Prihvati notifikacije