Magazin

Jeste li probali ovakve špagete? Osvojili su mnoge, a možete ih jesti koliko hoćete

Zoodles, ili špagete od tikvica, postali su popularna alternativa tradicionalnoj tjestenini, osobito među ljubiteljima zdrave prehrane i onima koji prate niskokalorične ili low-carb dijete.

FOTO: MYPRICECHOPPER.COM
FOTO: MYPRICECHOPPER.COM

Ovaj lagani obrok bogat je vlaknima, vitaminima i mineralima, a istovremeno ima vrlo malo kalorija idealan za ljetne dane ili brzi večernji obrok.

Mi ne pratimo niskokalorične dijete i volimo se najesti, no ova nas je zdrava “tjestenina” od tikvica osvojila. Lako se radi, a još je lakša u jelima.

Pročitajte još

Kako pripremiti zoodles?

Za pripremu zoodlesa, tikvice je najbolje oguliti na rezance pomoću posebne gulilice ili julienne rezalice. Ako nemate ove alate, možete ih jednostavno narezati na tanke trakice nožem. Tikvice se mogu konzumirati sirove, ali često se preporučuje kratko blanširanje ili lagano pirjanje kako bi postale mekše i lakše probavljive.

@stephypalisoc This is how I make my zucchini noodles. how about you? #foodtiktok #zucchini #cookinghacks #kitchengadgets #kitchenhacks #cookingtips ♬ Berry Fairy – Dalkom Sounds

Ako želite obogatiti svoje zoodles, isprobajte ovaj recept za špagete od tikvica s umakom od mljevenog mesa:

Sastojci za špagete od tikvica s umakom od mljevenog mesatikvicelukrajčicemljeveno mesomljevena crvena paprikačešnjakSol, paparSuhi bosiljak ili origano

Dinstajte sitno nasjeckani luk i češnjak na malo ulja dok ne postanu staklasti. Dodajte mljeveno meso, začinite solju, paprom i mljevenom paprikom, te dinstajte nekoliko minuta. Dodajte nasjeckane rajčice i dinstajte još 20 minuta, povremeno miješajući. Pred kraj kuhanja dodajte sušeni origano ili bosiljak.Tikvice operite, osušite i naribajte ili narežite u oblik špageta. Po želji, kratko ih blanširajte u vrućoj vodi 1-2 minute, pazeći da ostanu hrskave. Na tanjur stavite pripremljene tikvice i prelijte gotovim umakom. Poslužite toplo.