Magazin

Cezar salata po receptu bez mane osvaja od prvog zalogaja

​Cezar salata pripremljena po ovom receptu zasitiće vas, a neće vam oduzeti mnogo vremena.

FOTO: UNSPLASH/
FOTO: UNSPLASH/

Potrebno je:

100 g slanine200 g pilećeg filea30 g parmezana3 čena bijelog luka2 parčeta tostavelika glavica zelene salatečeri paradajz po željipavlakamajonezasok od jednog limunapreliv maslinovo uljebiberso

Priprema:

Slaninu propržite na teflonu, pa je izvadite i stavite na ubrus da se ocijedi. Ispecite piletinu i isijecite na trake. Na masnoći od slanine propržite kockice hljeba i bijeli luk. Maslinovo ulje umutite sa limunovim sokom, pa posolite i pobiberite. Prelijte time cjepkanu zelenu salatu. Umutite pavlaku sa majonezom.Onda stavite piletinu, slaninu, prepečeni hljeb, čeri po želji, parmezan i prelijte pavlakom umućenom s majonezom, prenosi Trpeza.