Magazin

Najbolja topla čokolada: Ova se pravi u trenu i prosto se topi u ustima

Topla čokolada, pa ko joj može odoljeti?!

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Topla čokolada je pravi izbor u svako doba dana. Ovaj napitak, koji obično povezujemo sa prazničnim trenucima i udobnim večerima kod kuće, pruža više od samo prijatnog zagrijavanja. Osim što nas grije, topi i sve brige i podstiče proizvodnju hormona sreće, čineći da se odmah osjećamo bolje, čak i u najtmurnijim danima, prenosi n1info.rs.

Sastojci:

– 130 g sjeckane crne čokolade

– 470 ml mlijeka po izboru

– 1 kašičica cimeta

– 1 kašičica ekstrakta vanile

– prstohvat soli

– 1 čili papričica, prerezana na pola po dužini, bez sjemenki

– 2 kašičice kokosovog šećera (može i smeđi šećer ili med)

– 2 čašice brendija ili ruma, po želji

Priprema:

U manjoj posudi na umjerenoj temperaturi sa malo mlijeka otopite čokoladu.

Umješajte ostatak mlijeka, cimet, vanilu i so. Dodajte i čili, pa ostavite sve da se grije, vodeći računa da ne provri.

Sklonite s vatre i ostavite da odstoji 10 minuta, pa izvadite čili.

Postepeno dodajte šećer, miješajući i probajući, sve dok ne postignete idealan nivo slatkoće.

Ukoliko želite, u ovoj fazi možete dodati malo brendija ili ruma za dodatnu aromu!