Magazin

Kako će smrznuto povrće imati najbolji ukus

Smrznuti grašak smo pripremali tako što ga iz vreće ubacimo u ključalu vodu. Neretko se desi da bude kašast i bezukusan, a mi zažalimo što smo ga uopšte i pravili. Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Savjet za najbolji grašak po koracima:

Prvo ispraznite vreću smrznutog graška u šerpu.

Na vrh dodajte šest kašika putera, bijeli luk i malo šećera.

Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i grašak ne skuva.

Posolite i pobiberite, pa servirajte. Uživajte!

Dodatni savjeti za kuvanje graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:

Nikada nemojte da dozvolite da vam povrće proključa.

Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz. Poboljšaće prirodnu slatkoću ovog povrća.

Nemojte dodavati so prije serviranja, jer može da dovede do dehidriranja povrća, prenosi Stvar ukusa.