Ćufte u paradajz-sosu su ukusno jelo i savršena ideja za ručak.
Možete ih poslužiti sa krompir-pireom ili rižom.
Potrebno:
• 500 grama mljevenog mesa
• 6 kašika prezle
• mljevena paprika
• glavica crnog luka
• jaje
• bijeli luk
• 500 mililitara paradajz-sosa
Priprema
Crni i bijeli luk sitno isjeckajte i pomiješajte sa mljevenim mesom.
Umiješajte jedno jaje, šest kašika prezle (po potrebi i više), malo mljevene paprike, kašiku začina od suhog bilja. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji sat u frižideru.
Rukama oblikujte kuglice i pržite ih na ulju na laganoj vatri. Pošto porumene sa svih strana, umiješajte kašiku brašna i pržite dok dobro ne porumene. Dodajte kašiku brašna i umiješajte paradajz-sos i vodu. Začinite sos i dinstajte sa ćuftama još 20 minuta na laganoj vatri.