Njegova priprema je jednostavna i brza, a rezultat je divan kolač prepun okusa koji podsjeća na djetinjstvo. S bogatom kombinacijom pekmeza od šljiva i nježnom glazurom od čokolade, ovaj kolač će oduševiti vašu porodicu i prijatelje.
Bez obzira da li ga pravite za užinu, posebnu priliku ili samo kao mali užitak, Medeno srce je kolač koji se jednostavno mora probati!
Sastojci
Za patišpanju:6 kašika pekmeza od šljiva380 ml vode580 g brašna380 g šećera1 kesica cimeta1 kašičica praška za pecivo
Za premazivanje:džem od šljiva
Za glazuru:90 g čokolade90 ml slatke pavlake
Priprema
Kako biste napravili ovaj kolač zagrijte rernu na 180 stepeni. Sastojke za patišpanju sipajte u činiju i promiješajte. U pleh prekriven papirom za pečenje izlijte smjesu i pecite dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Kada je kolač gotov izvadite ga ih pleha i ostavite da se ohladi.
Isijecite kolač horizontalno na pola. Prvi dio patišpanje stavite na tacnu pa je premažite džemom od šljiva, a zatim odozgo stavite drugu koru i nju takođe premažite džemom. Napravite glazuru i prelijte je preko kolača.