Pratite naš provjereni recept i pripremite ovu ukusnu deliciju koja će oduševiti vaše najdraže.
Naš današnji obrok nastaje za 70 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
SASTOJCI
450 g graška
450 g majoneze
400 g kuhanog krompira
400 g mrkve
200 g kiselih krastavaca
3 tvrdo kuhana jaja
150 g korijena celera
jabuka
100 g milerama
kašika senfa
sok od limuna 20
sol
bijeli biber
PRIPREMA
Povrće i tvrdo kuhana jaja očistimo i narežemo na kockice.
U lonac s vodom dodamo mrkvu, korijen celera, posolimo i kada voda zavri povrće kuhamo 10-ak minuta.
Dok se povrće kuha jabuku ogulimo i narežemo na kockice.
Zatim u lonac dodamo smrznuti grašak, kockice jabuke i kada zavri kuhamo još pet minuta.
Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, mileram i dobro izmiješamo.
Kuhano povrće ocijedimo i premjestimo u zdjelu u kojoj ćemo pripremati salatu.
Potom dodamo mješavinu s majonezom, kockice tvrdo kuhanih jaja, krastavaca i krompira te nježno izmiješamo sastojke.
Zatim salatu začinimo solju i bijelim biberom, ulijemo limunov sok i još jednom dobro promiješamo.
Ovako pripremljenu salatu stavimo u frižider da se ohladi te poslužimo.
Prijatno!