Magazin

Mađari samo ovako spremaju prženice: Ukus će vas oboriti s nogu, a sve zbog ovog 1 neobičnog sastojka

Probajte da napravite prženice na ovaj, drugačiji način.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Prženice su najbolji doručak na kojem smo svi odrasli, a evo kako ih Mađari prave. Dodaju jedan sastojak koji obara sa nogu.

Sastojci za 5 osoba

– 20 kriški starog hljeba

– 10 kriški topivog sira

– 300 g izrendanog topivog sira

– 300 ml mlijeka

– 100 g brašna

– 4 jaja

– ulje za prženje

U dublju posudu sipati mlijeko. U drugoj posudi dobro umutiti jaja. U treću sipati brašno, a u četvrtu rendani sir. Kriške jako kratko umočiti u mlijeko, odmah ih izvaditi i između dlanova i iscijediti.

Na jednu krišku staviti komad sira, pa preklopiti.

Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno, pa u jaje. Zatim spustiti u tanjir sa sirom, pa odozgo rasporediti malo sira.

U tiganju dobro zagrijati ulje, pa pržiti kriške s jedne i s druge strane dok ne dobiju lijepu, rumenu koricu.

Gotove prženice vaditi na papirni ubrus, kako bi se ocijedile od viška masnoće, prenosi Stvar ukusa.