Kako i sam naziv govori, ludo tijesto je stvarno ludo i možete ga koristiti za pripremu apsolutno svih slanih i slatkih delicija. Radi se o dizanom tijestu koje ćete pripremiti u nekoliko jednostavnih koraka.
Dobra stvar kod ludog tijesta je što može i dugo stajati u hladnjaku i koristi se po potrebi!
Sastojci:
400 ml mlijeka
2 kašike šećera
1 svježi kvasac ili 2 instant suha
1 kg glatkog brašna
1 prašak za pecivo
200 ml tekućeg jogurta
3 kašike ulja
2 jaja
1 kašika soli
Priprema:
U maloj posudi lagano zagrij mlijeko sa šećerom. Ugasi vatru, dodaj kvasac, promiješaj i ostavi ga da nabubri.
U posudu za miješanje dodaj sve preostale sastojke i na kraju uzdigli kvasac.
Zamijesi glatko tijesto (po potrebi dodaj malo brašno, ali vodi računa da tijesto treba ostati meko i podatno).
Pripremljeno tijesto stavi u nauljenu posudu, poklopi, spremi u frižider i koristi ga po potrebi.
Prije korištenja, malo ga premijesi i ostavi na sobnoj temperaturi kako bi malo omekšalo, a zatim rukuj s njim kao i obično, piše Gastro.24sata.hr
Ovo tijesto ne morate dizati, što znači da je spremno za uporabu u tren oka! Nakon što ga umijesite, možete ga odmah valjati i peći. Ako niste u žurbi s vremenom, možete ga ostaviti da se diže 45 minuta.

Što se tiče pizze, jednostavno je, samo uzmite tijesta koliko vam je potrebno, razvaljajte ga i nadjenite po želji. Ako želite pripremati klipiće, tijesto podijelite na dva dijela, svaki razvaljajte u kružni oblik i razrežite na osam trokuta. Po želji ih nadjenite sirom ili pak naribajte malo hladnog maslaca, a potom ih zarolajte.