Život

Sve veće gužve i kolone prema moru i na granici

Od ranog jutra pojačan je promet na cestama u smjeru mora, posebno na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici te Ličkoj i Jadranskoj magistrali, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

FOTO: BIHAMK
FOTO: BIHAMK

Promet je pojačan i u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku i Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje.

Tokom cijelog vikenda očekuju se velike gužve na cestama, zbog čega su HAK i HAC poslali apel vozačima na strpljenje, da prilagode svoju vožnju.

Pojačan je promet vozila na graničnom prijelazu Izačić na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Povoljni vremenski uvjeti razlog su povećanog broja biciklista i motociklista na putevima u Bosni i Hercegovini, posebno u gradskim zonama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.