Region

Gašić: Uhapšen otac dječaka koji je pucao na vršnjake u beogradskoj školi

Otac Koste K. (14), osumnjičen da je jutros u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet osoba, među kojima su i učiteljica i radnik obezbjeđenja, uhapšen je danas, rekao je na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

FOTO: PRINTSCREEN/N1
FOTO: PRINTSCREEN/N1

“Otac izvršioca ovog teškog djela, nemam druge riječi kojom bih mogao nazvati ovo, je uhapšen. Oba pištolja su imala legalnu dozvolu muškog roditelja. On tvrdi da su bila zaključana u sefu pod šifrom, ali očigledno da je dijete imalo šifru čim je uspjelo da dođe u posjed pištolja i tri okvira puna sa po 15 metaka. Po nezvaničnim informacijama, on je išao s ocem u streljane, trenirao je pucanje. Šta reći, da li dijete od 12-13 godina treba time da se bavi? Prema ocu će biti poduzete zakonom predviđene mjere”, rekao je Gašić, piše N1.

Dozvole za oružje ocu su izdate 2016. i 2017. godine.

Na konferenciji je načelnik Uprave Grada Beograd objavio jezive detalje da je Kosta ovo sve planirao mjesec dana i da je imao spisak djece za likvidaciju.

Stradalo je osam učenika i jedan radnik obezbjeđenja.

Do sada je utvrđeno da se radi o S. N. (2009), B. A. (2011), A. B. (2011), A. D. ( 2009), K. M. (2010), M. A. (2009), E. K. (2009), A. Č. (2009) i radnik obezbeđenja.