Jet set

Ovih 10 holivudskih zvijezda odbilo je uloge koje bi im donijele milione dolara

Kažu da novac ne kupuje ljubav, vrijeme i sreću, a ove holivuske zvijezde bi se složile s tim.

FOTO: EPA / INDEX.HR
FOTO: EPA / INDEX.HR

Bilo da je riječ o pogrešnim odlukama ili ulogama odbijenim zbog određenih principa, ovih 10 glumaca odšetalo je od miliona dolara. Jesu li požalili, to samo oni znaju, piše Index.hr.

Pamela AndersonPrije nego što je postala zvijezda Baywatcha, Pameli je ponuđena uloga Dane Scully u kultnoj seriji Dosjei X. No glumica je odlučila odbiti ponudu, a ta uloga koštala ju je milione dolara. Tačnije, 12 miliona dolara, koliko je Gillian Anderson zaradila od serije.

Sean ConneryPeter Jackson ponudio je Conneryju ulogu Gandalfa u filmskom hitu Gospodari prstenova, no glumac je odbio ponudu jer nije razumio scenarij. Propuštena prilika koštala ga je oko 450 miliona dolara.

Dave ChapelleNa vrhuncu svoje slave bio je najpopularniji komičar na svijetu. Za treću sezonu njegovog showa nudili su mu čak 50 miliona dolara, no komičar je odbio i samu pomisao na to.

Jodie FosterGledali smo je kao Clarice Starling u psihološkom trileru Hanibal, no Foster nije htjela reprizirati svoju ulogu u nastavku filma. Njezinu odluku nije promijenilo ni ponuđenih 15 miliona dolara.

Keanu ReevesNovac ne može kupiti integritet, a to je ovom holivudskom glumcu itekako poznata stvar. Nakon velikog uspjeha filma Brzina ponuđeno mu je 12 miliona dolara za snimanje nastavka hita, no glumac je ljubazno odbio ponudu jer mu se nije svidio scenarij.

Michael KeatonGlumio je u prvom Batmanu te u nastavku Batman se vraća, a fanovi su se oduvijek pitali zašto Keaton nije reprizirao ulogu u filmu Batman zauvijek. Glumac je u jednom intervjuu objasnio kako je smatrao da je scenarij grozan te da ga nijedna svota novca nije mogla natjerati da prihvati ulogu. Odluka ga je koštala 15 miliona dolara.

Matt DamonNe samo da mu je James Cameron ponudio glavnu ulogu u Avataru već je otišao toliko daleko da mu je nudio postotak zarade filma. Da je prihvatio ponudu, bio bi bogatiji za 278 miliona dolara.

Christian BaleJoš jedno Batmanovo prokletstvo sustiglo je i ovog holivudskog glumca. Bale je udahnuo novi život liku Batmana u trilogiji Christophera Nolana, a šefovi Warner Brosa bili su odlučni u namjeri da ga zadrže. Ponudili su mu 50 miliona dolara za repriziranje uloge u novom nastavku, no glumac je zbog lojalnosti Nolanu odbio ponudu.

Jerry Seinfeld“Uvijek ih ostavi da traže još”, mantra je poznatog komičara koji je odlučio ukinuti Seinfelda na vrhuncu popularnosti hit serije. Iako su ga molili da ostane i nudili mu 100 miliona dolara da nastavi s radom, komičar je odbio.

Jim ParsonsGlumac je zarađivao milion dolara po epizodi u hit seriji Teorija velikog praska tumačeći ulogu Sheldona Coopera. Iako su šefovi mreže planirali još dvije sezone, Parsons je odlučio napustiti seriju i tako odšetao od sigurnih 50 miliona dolara.