Magazin

Vegetarijanci upali u Nusretov restoran, izbacivali ih konobari: Grublji su od policije (Video)

Osam pripadnika grupe za zaštitu prava životinja "Animal Rebellion" u subotu su oko 18 sati ušli u luksuzni steakhouse Nusr-Et u centru Londona, sjeli za stolove koji su ranije rezervisani te pozvali na prelazak na sistem hrane baziran na biljkama te restauraciju Zemljinog ekosistema, piše The Telegraph, prenosi Jutarnji.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/ANIMAL REBELLION
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/ANIMAL REBELLION

Turski mesar i kuhar Nusret Gokce, poznat pod nadimkom “Salt Bae”, vlasnik je spomenutog restorana u elitnoj londonskoj četvrti Knightsbridge. Gokce je širom svijeta poznat po teatralnom soljenju mesa. Svjetsku je slavu prvi puta stekao u januaru 2017. godine te je u među vremenu postao meme. Gokce je vlasnik lanca steakhouseova “Nusr-Et”.

– Restorani poput ovog pokazatelj su devastiranog sistema. Dok se dva miliona ljudi u Velikoj Britaniji oslanja na donacije hrane, kuhari influenceri prodaju steakove optočene zlatom za više od 1.000 funti. Steakovi i drugo crveno meso najviše utiču na okoliš, rekao je 20-godišnji student Ben Thomas.

Sličnu diverziju aktivisti prije nekoliko sedmica izveli u cijenjenom restoranu poznatog kuhara Gordona Ramsayja u poznatoj londonskoj četvrti Chelsea.