BiH

Šiljegović i Ahmić predstavili aktivnosti o afirmaciji vojničkog poziva

Aktivnosti Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine s ciljem afirmacije vojničkog poziva i prijema u profesionalnu vojnu službu predstavljene su na sastanku, koji su danas održali parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH general – major Mirsad Ahmić.

FOTO: PSBIH
FOTO: PSBIH

Također, ukazali su na aktivnosti u namjeri poboljšanja statusnih pitanja profesionalnih vojnih lica, kao i aktivnosti u pravcu efikasnije realizacije snabdijevanja komandi i jedinica neophodnim materijalnim sredstavima.

Ahmić je govorio i o saradnji sa EUFOR-om i organizaciji zajedničkih vojnih vježbi i drugih planiranih aktivnosti, te o posjetama organizacionim jedinicama i sastancima na lokacijama Oružanih snaga BiH.

Pročitajte još

Šiljegović je upoznao Ahmića s aktivnostima Kancelarije parlamentarnog vojnog povjernika BiH.

Dogovorene su zajedničke aktivnosti i posjete komandama i jedinicama OSBiH, kao što je posjeta Centru za osnovnu obuku OSBiH kako bi se izvršio uvid u uslove za prihvat 31. klase polaznika za prijem u kategoriju vojnika, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.