Sarajevo

100 dana rada Vlade KS: Kojim rezultatima se pohvalio premijer Nihad Uk?

Vlada KS predstavila je rezultate aktivnosti u proteklih 100 dana mandata. Usvajanje budžeta bio je najveći izazov, “vruć krompir”, kako kaže premijer Nihad Uk, u svom izlaganju, s obzirom da aktuelna Vlada nije učestvovala u izradi Nacrta budžeta.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Zašto Vlada KS finansira aktivnosti koje nisu u nadležnosti KS? To su konstatacije ili kritike, sami procijenite”, kaže Uk, navodeći da će Vlada nastaviti da ulaže u sport, kulturu i sve infrastrukturne projekte od opšteg značaja, ne samo za Sarajevo, kao administrativnu jedinicu. Održane su 33 sjednice, sa više od 530 tačaka dnevnog reda.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Potpisan je ugovor izmedu Vlade KS, Vlada FBiH i VSTS o izmiještanju KPZ Miljacka na periferiju.

“Otvorili smo ambulantu za djecu s poteškoćama u razvoju, u sklopu Opšte bolnice”, čistili smo Sarajevo, nismo zadovoljni čistoćom, ali sve ćemo uraditi da ga očistimo, između ostalog, i uvođenjem Komunalnog centra”, obećao je kantonalni premijer.

Besplatan javni prevoz za učenike, takođe je ono čime se pohvalio, u ime Vlade, dodajući da je budžet za sport i kulturu, ali i za naučno-istraživački rad, najveći i istorijski. Ovo su samo neki od niza urađenih stvari, kojima se premijer pohvalio, ističući i one koje tek treba da budu realizovane, piše N1

Prihvati notifikacije