Politika

Zvizdić poručio Krišto i onima koji misle ko ona: Ne postoje, niti će ikada postojati “zajedničke institucije”, nego samo institucije države BiH

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić reagirao je na skandalozne poruke u Jajcu koje je izgovorila Borjana Krišto, HDZ-ova kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH.

“Živimo u slobodi u kraljevskom Jajcu, u BiH. Znamo odgovore ali se pitamo, da li je to BiH za koju su se borili hrvatski branitelji. Da li je to pravna, demokratska država? Živimo u BiH kao državnoj zajednici tri konstitutivna naroda, imamo nepravedno ustrojenu zajednicu – tri naroda, dva entiteta. Imamo ustavom zajamčena prava. BiH je i naša domovina, domovina hrvatskog naroda i samo takva može imati budućnost”, rekla je Krišto. Dalje je u svom govoru koristila svoj predizborni slogan ‘Zajedništvo’.

BiH naravno nije nikakva državna zajednica nego jedinstvena, cjelovita država sa svojim integritetom i unutrašnjim i vanjskih suverenitetom. To za Krišto očito nije tako. No Zvizdić je reagirao prvi i uputio poruku:

“Danas je kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH g. Borjana Krišto, po uzoru na svoje koalicione partnere iz SNSD, nazvala BiH “državnom zajednicom”. BiH je DRŽAVA koja ima svoj teritorijalni integritet, suverenitet, političku neovisnost i međunarodnopravni subjektivitet. Ne postoje, niti će ikada postojati “zajedničke institucije”, nego samo institucije države BiH.

Dakle, BiH je nezavisna, cjelovita, demokratska i evropska država svih patriotski orijentiranih ustavnih naroda i građana, i neće biti nikakvih etnoteritorijalnih podjela niti zajednica.Prije svega i iznad svega država BiH”, poručio je Zvizdić gospođi Krišto.

Prihvati notifikacije