Sarajevo

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić čestitao je 15. april - Dan Armije Republike BiH bivšim pripadnicima Armije Republike BiH, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i svim patriotima koji su učestvovali u odbrani Bosne i Hercegovine.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

“Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri Bosne i Hercegovine koji su branili i odbranili suverenitet i nezavisnost naše domovine Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

Na današnji dan, prije 32 godine, formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine, jedina legalna i legitimna vojna sila države Republike BiH, koja je u najtežim okolnostima agresije na našu domovinu, herojski odbranila cjelovitost i ustavni poredak Republike BiH.

S velikim poštovanjem i zahvalnošću se sjećamo onih koji su nam omogućili da danas živimo u cjelovitoj, nezavisnoj, suverenoj i međunarodno priznatoj državi BiH. Svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine i svim bosanskohercegovačkim patriotama čestitam 15. april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine”, piše u Zvizdićevoj čestitki, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.