BiH

Zukan Helez posjetio kasarnu u Bihaću, zbog zatečenog evo šta je odlučio

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez posjetio je danas 2. pješadijski bataljon 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, koja je smještena u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću.

FOTO: URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU MOBIH
FOTO: URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU MOBIH

Domaćin posjete bio je komandant bataljona major Said Velić, koji je Heleza brifirao o trenutnim aktivnostima, planovima i izazovima ovog bataljona.

Također ministar odbrane BiH upoznat je sa završetkom projekta osposobljavanja centralnog grijanja na toj lokaciji, projektom jačanja internet-konekcije te sa aktivnostima na obnovi dijela ove vojne lokacije. Nakon upoznavanja sa stanjem na toj vojnoj lokaciji, Helez je konstatovao da je navedena lokacija jedna od najbolje organizovanih i uređenih vojnih lokacija koje je do sada posjetio, te je obećao da će novčano nagraditi najzaslužnije pripadnike ove lokacije za postignuti uspjeh.

Helez je obišao i novootvoreno Odjeljenje muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OSBiH smještenog u kasarni „Adil Bešić“. Upoznao se sa izloženim eksponatima, resursima muzeja i planovima daljnjeg opremanja, te se upisao u knjigu utisaka.