Politika

ZUKAN HELEZ ODLUČNO PORUČIO: "Nikada neće biti nikakvog razdruživanja, a oni koji misle da hoće..."

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane BiH Zukan Helez posjetio je Općinu Stari Grad povodom obilježavanja Dana Zelenih beretki.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Tom prilikom, predstavnici Udruženja boraca „Bosnae Zelene beretke“ ministru Helezu uručili su zahvalnicu za saradnju, pomoć i podršku koju pruža tom udruženju.

Helez je zahvalio najhrabrijim sinovima Bosne i Hercegovine, pripadnicima Zelenih beretki koji su stali na prvu liniju i goloruki branili svoj grad i svoju državu BiH te na taj način dali nemjerljiv doprinos u odbrani od agresije.

Sloboda u kojoj mi danas uživamo nije besplatna, cijenu smo platili krvlju i životima šehida i poginulih boraca – naglasio je Helez.

Također, ministar se osvrnuo na nedavno usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN, te podsjetio da prva rečenica Ustava BiH kaže da je Bosna i Hercegovina sa aspekta međunarodnog prava država nasljednica međunarodnopravnog subjektiviteta Republike Bosne i Hercegovine, države sa hiljadugodišnjom tradicijom i historijom.

Nikada neće biti nikakve secesije, nikakvog razdruživanja. Oni koji misle da hoće, svoje zablude platit će dugoročnim siromaštvom i izolacijom. Mnogo jači igrači su polomili zube napadajući BiH. Oni koji danas rade protiv BiH trebaju nešto da nauče iz prošlosti. Pozivam ih da našu domovinu nastavimo razvijati kao demokratsku državu, članicu Evropske unije i NATO saveza – poručio je Helez.

Bosna i Hercegovina je domovina svih nas, dovoljno velika za sve nas. Učinimo je državom u kojoj će svaki čovjek na svakome njenom pedlju imati jednaka prava te ugodno živjeti od svoga rada – naglasio je Helez, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.