Jet set

Žera o svojoj supruzi: Mornari, muzičari i kamiondžije žive slične živote, znala je kako će joj biti...

Frontmen “Crvene jabuke”, Dražen Žerić Žera, proslavio je 59. rođendan, a s „Crvenom jabukom“ uspješno održava karijeru već 30 godina.

FOTO: FB / DRAŽEN ŽERIĆ ŽERA FAN
FOTO: FB / DRAŽEN ŽERIĆ ŽERA FAN

Uz to, živi sretnim porodičnim životom uz suprugu Barbaru i njihove blizanke Petru i Mareu. Iako je vrlo često na putovanjima, Žera tvrdi da to ne predstavlja nikakav problem njegovom bračnom životu.

– Kada sam se oženio, rekao sam joj: Mornari, muzičari i kamiondžije žive slične živote… Sad joj je gotovo, znala je kako će biti, rekao je kroz šalu jednom prilikom.

O svojim 14-godišnjim blizankama Petri i Marei, Žera govori ovako:

“Pjevaju u Zvjezdicama, idu u Zagrebačko kazalište mladih. Lagani pubertet je tu, ali ništa kritično. Imaju normalno djetinjstvo, kazao je i dodao da ga djevojčice mogu “preveslati” kad god hoće i da je Barbara strožija.

Osvrnuo se Žera tako i na činjenicu da je Barbara dosta mlađa od njega.

– Uprkos razlici u godinama, to je najbolja kombinacija. Pokazalo se to dobro. Iskustvo nadopunjuje mladost, smatra.

Prije Barbare, Žera nije bio u ozbiljnoj vezi. Smatra da niko nije dužan imati djecu zato što društvo tako nalaže.

– Realno bih volio da sam ih dobio prije, u dvadesetima. Znali su me pitati šta još čekam, a uvijek sam smatrao da je bezveze sklopiti brak samo zbog djece. Nema pravila, kad god se dogodi brak i djeca dođu na svijet – to je u redu. Ne volim kad ljudi pričaju o nekim pravilima. Ljubav je isto umjetnost, dio života. Ljubav ti se može dogoditi i u staračkom domu. Nikad nisam bio žrtva pravila, rekao je ranije ove godine.

Podsjetimo, suprugu Barbaru Dražen je upoznao 2007. godine u Trpnju, u kafiću na rivi. Ona je radila kao sezonska konobarica, a on je postao česti gost u kafiću. Ljubav je planula na prvi pogled, a ubrzo su se vjenčali. Zavjete su izgovorili ispred 25 prijatelja na drvenom jedrenjaku koji je kružio oko Šolte, a 2009. godine u zagrebačkoj bolnici su dobili blizanke. Pjevač često ističe da su blizanke Petra i Marea vrhunac njegovog života, piše Azra.ba.

Prihvati notifikacije