BiH

Zatražen pritvor za Brborovića i Maksimovića, osumnjičene u predmetu Transporter

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji policije MUP-a RS-a, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

FOTO: : SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: : SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičene Slavka Brborovića i Željka Maksimovića, i to zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, a osumnjičeni Brborović i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni, koji su lišeni slobode, pod istragom su i terete se da su duži period sa specijalno prepravljenim vozilom vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet većih količina opojne droge kokain, a najmanje 23 kg na područje BiH, a koju opojnu dogu su nabavljali sa područja Kraljevine Holandije, Belgije, krijumčarili preko R Češke i R Njemačke i vršili dalju preprodaju na teritoriji BiH, te na taj način sticali veću novčanu ili neku drugu korist za sebe.

Na ročištu, koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prihvati notifikacije