Sarajevo

Zanimljivo je bilo na Bembaši: Najhrabriji su skočili, zavirite u fotogaleriju

Uz pokroviteljstvo općinskog načelnika mr.Ibrahima Hadžibajrića na Bembaši je jučer održana sportsko-turistička manifestacija "Bembaša Cliff Diving 2022" u kojoj su uživale stotine građana i gostiju grada. Na takmičenju je učestvovalo 12 takmičara, a pobjedu je odnio Mustafa Šarić iz Zenice. Drugo i treće mjesto pripalo je takmičarima iz Crne Gore Evaldu Krniću i Radetu Šćepanoviću.

FOTO: OPĆINA STARI GRAD SARAJEVO
FOTO: OPĆINA STARI GRAD SARAJEVO

Bembaša je danas opet podsjećala na vremena kada je bila omiljeno mjesto okupljanja Sarajlija koji su rado posjećivali ovo kupalište. Upravo to i jeste jedan od ciljeva održavanja ove manifestacije oživjeti nekadašnju tradiciju okupljanja na Bembaši i vratiti joj stari sjaj.

Dino Bajrić, direktor Udruženja za promociju sporta i turizma „SporTur“ koje organizuje ovaj događaj, izjavio je da su prisutni i ove godine uživali u lijepim i sigurnim skokovima u dobrom ambijentu i da je zadovoljan kako je sve prošlo. Bajrić je još jednom potvrdio da sve ovo ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške općinskog načelnika mr.Ibrahima Hadžibajrića.

„Ovaj projekat je nastao iz ideje da Bembaši vratimo stari sjaj i načelnik Hadžibajrić nas je podržao u tome. Takmičenje se održava već osam godina i sada već ima ozbiljne rezultate i učesnike iz brojnih dijelova svijeta. Podrška koju nam pruža načelnik Hadžibajrić iznimno je značajna i sve što se dogovorimo maksimalno se ispoštuje i zbog toga smo veoma zahvalni“, kazao je Bajrić.

Dio atmosfere koja je danas vladala na Bentbaši možete pogledati i na općinskoj FB stranici gdje je dio takmičenja prenošen uživo.

FOTO:
FOTO:
FOTO:
FOTO:
FOTO:
FOTO:
Prihvati notifikacije